"Blir den bästa sommaren hittills"

Högsäsongen för turismen närmar sig med stormsteg. Redan nu kan hotellet Oxgården slå fast att sommaren 2013 blir den bästa någonsin. - Vi kommer att slå alla rekord, säger vd Staffan Samuelson.

Förhoppningsfull. Staffan Samuelson på Oxgården tror att turistsäsongen 2013 blir den bästa i Vimmerbys historia. "Vi kommer slå alla rekord", säger han. Foto: Jenn Hultberg

Förhoppningsfull. Staffan Samuelson på Oxgården tror att turistsäsongen 2013 blir den bästa i Vimmerbys historia. "Vi kommer slå alla rekord", säger han. Foto: Jenn Hultberg

Foto:

Vimmerby2013-05-25 04:06

 
Oxgården, beläget vid Prästgårdsgatan, firar tioårsjubileum i år. 2004 slog Staffan Samuelson upp portarna för sitt hotell.
- Jag såg att det fanns ett stort behov av kvalitetsboende i Vimmerby. Tidigare var det många som bara åkte förbi Vimmerby. Nu är det ett resmål i sig. Många familjer åker hit tillsammans med andra och vill bo som man bor i fjällen. Vi har vuxit för varje år och vi har aldrig haft så många bokningar som i år.
- I år satsar vi på en ny parkering och att ha restaurangen öppen för allmänheten.
Jämfört med ifjol ligger Oxgården en månad före bokningsmässigt.
- Lika många bokningar som vi har nu hade vi i slutet av juni förra året. De populäraste veckorna är helt fullbokade och vi kommer att slå alla rekord. Åttio procent av bäddarna är redan bokade i sommar, men vi har även haft en väldigt bra beläggning under lågsäsongen.

Syns i dansk tv
Oxgården har arbetat intensivt med sin marknadsföring, bland annat genom en omfattande och populär turistsajt på internet och genom ett samarbete med Öresundsbron.
- Vi har väldigt många nordiska bokningar, men med de kampanjerna når vi helt andra målgrupper. Det kommer familjer till oss från USA och från andra delar av Europa.
Oxgården arbetar även tillsammans med stora researrangörer som Stena Line och Scandlines.
- Stena Line har valt ut oss som besöksmål och det känns jättesmickrande. Från april till oktober är vi med i deras reklam i danska TV2, som är ungefär som TV4 i Sverige. Det har absolut gett en enorm effekt för oss, säger Samuelson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om