Blir nytta istället för "skräp"

Barnvagnar. Kläder. Cyklar och möbler. Det är inte ovanligt att fullt användbara prylar lämnas på soptippen och går till förbränning.
Men nu ska resursslöseriet minska. På Vimmerby återvinningscentral finns en ny avdelning för återbruk. Sakerna som hamnar här kommer att säljas hos Erikshjälpen, Lions och Röda Korset.
- Det känns jättebra. Många har frågat om vi till exempel har klädinsamling, säger Marika Andersson på återvinningscentralen.

Vimmerby2015-06-23 06:40


Återbruk. Ett ord som, numera, står för något fint och modernt, lite trendigt.
- Återbruk kan få vem som helst att känna sig som en miljöhjälte, säger Conny Johansson, som arbetar med återbruk varje dag på Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby.
Nu tar Vimmerby Energi & Miljö ett nytt steg, som en del i den nya avfallsplanen som kommunen antog förra året. Ett av målen i planen är att minska mängden avfall.
- Man kan lämna in kläder, möbler, cyklar, husgeråd - ja allt möjligt. Det är ju egentligen en självklarhet att kunna erbjuda insamling av användbara saker på en återvinningscentral och vi har haft en organisationsgrupp som förberett det här länge, säger Daniel Johansson, renhållningschef i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om