Blomstertjuvar på kyrkogård

Den 3 augusti körde Börje Wigren och hans fru från Norrköping till Vimmerby för att sätta 40 rosor på Vimmerby kyrkogård. - Vi gjorde det för att hedra och vörda min svärmor, min hustrus mamma och våra barns mormor 40 år efter hennes bortgång.

Vimmerby2009-08-06 06:30

Men redan samma kväll var det någon som stal både blommor och vas.
- Man blir så ledsen. Det här är tredje gången det inträffar.
Att människor stjäl blommor från andras gravar kan ju tyckas något märkligt och osmakligt.
- Det är inte jättevanligt, men visst förekommer det - tyvärr, för det kan ju inte vara roligt för de anhöriga att komma till graven och se att blommorna är borta, säger Roland Svensson, kyrkogårdsarbetare och vice förman på kyrkogården i Vimmerby. Han säger att det oftast handlar om lite finare buketter. En sådan hade alltså Börje Wigren och hans fru köpt inför 40-årsdagen av fruns mors bortgång den 5 augusti. Fyrtio rosa rosor valde de för att hedra minnet av sin mamma, svärmor och barnens mormor.
- Eftersom jag skulle på tjänsteresa i norra Sverige åkte vi från Norrköping i måndags för att ordna till graven. Det blev en resa på 40 mil.
Dagen därpå kontaktade de en god vän i Vimmerby som skulle vattna blommorna och se till att allt var i sin ordning till själva årsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om