Blött - men ändå hyfsat

Surt. I dubbel bemärkelse. Det myckna regnandet gör att alla platser inte kan nyttjas på Vimmerby Camping. - Men det kunde ha varit betydligt värre. Jag försöker tänka positivt, säger föreståndaren Lars-Göran Johansson.

Lars-Göran Johansson har tvingats spärra av de mest vattensjuka platserna på Vimmerby Camping. "Husbilarna kör fast."

Lars-Göran Johansson har tvingats spärra av de mest vattensjuka platserna på Vimmerby Camping. "Husbilarna kör fast."

Foto:

Vimmerby2007-07-24 07:29

Det finns grader i helvetet. Medan somliga campingägare formligen sliter sitt hår i förtvivlan över de envisa lågtrycken och allt vad det för med sig i minskade bokningar kan ändå Lars-Göran Johansson på Vimmerby Camping beskriva läget som "hyfsat bra".
- Vi tappar inte lika hårt som många andra när vädret är dåligt. Uppskattningsvis har vi minskat 15-20 procent, men det är många campingar som tappat 40-45 procent i sommar.
I slutet av säsongen tror han att resultatet kan komma att bli likvärdigt med fjolåret.
Skillnaden kan till stor del förklaras i Astrid Lindgrens Värld.
- Det går inte att sticka under stol med att vi har draghjälp av ALV. Det vi tappat på boendesidan är nog först och främst svenska turister, men de många danskar, tyskar, norrmän och finnar som har bokat sin Vimmerbysemester kommer ändå.
De senaste veckorna har alla 120 elplatser varit fullbokade på campingen. Eller nästintill. Vätan har ställt till det något, inte minst på den övre campingen.
- Det är så vattensjukt på vissa ställen att vi fått stänga av åtta platser - men åtta av 120 är ju inte så farligt. Det kunde ha varit värre...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om