Boende kan ge konsten puff

Årets Sommarsalong pågår för fullt. Men hittar folk dit när påbörjat husbygge och den delvis avstängd Sevedegatan reducerar såväl p-platser som tillgänglighet?

Warmbadhuset ska få stor granne. "Att badhuset kommer i skymundan uppvägs ändå av det positiva med Vimarhems byggnation", tycker ordförande Beathe Skaate.

Warmbadhuset ska få stor granne. "Att badhuset kommer i skymundan uppvägs ändå av det positiva med Vimarhems byggnation", tycker ordförande Beathe Skaate.

Foto:

Vimmerby2009-07-29 06:12


- Det är klart att tillgängligheten varit begränsad i sommar, men jag tror inte att antalet besökare påverkats radikalt, säger Beathe Skaate, ordförande i Vimmerby Konstförening. Hon är också positiv till Vimarhems bygge.
Fram till den 17 augusti pågår konstföreningens traditionella Sommarsalong - i år med konstnärerna Torsten och Karin Anderson, Södra Vi och Janne Johansson, Vimmerby.
- En utställning som man verkligen bör titta på, vare sig man är Vimmerbybo eller turist, tycker Beathe Skaate, ordförande i Vimmerby Konstförening.
Systrarna Bianka och Nina Pommerenke sommarjobbar i Warmbadhuset och tycker att de har hyfsat många besökare att ta hand om på dagarna - men helt enkelt är det inte för bilburna som vill ta sig till salongen. Just nu har Vimarhems påbörjat markberedningen inför byggnationen av 31 lägenheter intill det gamla badhuset och parkeringsplatserna har istället blivit inhägnad "grusgrop". Att Sevedegatan under sommarens trafikomläggning delvis är avstängd har retat åtminstone handlare längs gatan.
- Tillgängligheten har varit begränsad och jag vet inte de exakta besökstalen, men jag tror inte att det påverkat oss så mycket. I vilket fall hoppas jag att folk verkligen tar chansen att se utställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om