Boenden i Vimmerby fullbokade inför Bullerby Cup

Inför Bullerby Cup är flera boenden i stan redan fullbokade när över 200 lag ska spela i veckan.

Flera hotell och boenden i Vimmerby berättar att deras boenden alltid blir fullbokade under de dagarna då Bullerby Cup pågår.

Flera hotell och boenden i Vimmerby berättar att deras boenden alltid blir fullbokade under de dagarna då Bullerby Cup pågår.

Foto: Jens Lidesjö

Vimmerby2022-07-27 18:00

Bullerby Cup drar igång under torsdagen efter två års uppehåll. Med över 200 lag som ska delta kommer många familjer till stan. Det medför också att många boenden är fullbokade under de mest hektiska dagarna.

"Vid Bullerby Cup är det alltid fullbokat och har alltid varit. Det kan inte bli mer än fullt så det är samma status som tidigare år, skriver Elin Axelsson", verksamhetschef på Hotell Ronja i ett mejl till Vimmerby Tidning.

Även Vimmerby Stadshotell berättar att det varje år är stor efterfrågan på boende under Bullerby Cup.

"Bullerby Cup torsdag-lördag är historiskt sett alltid fullbokat och i år är inget undantag. Vi har tidigare år också märkt av ett betydligt högre tryck i restaurangen under luncherna vilket vi såklart hoppas på även i år, nu är det ju två år sedan turneringen var senast men vi tror och hoppas på många supportrar i stan", skriver Martina Andersson, verksamhetschef på Vimmerby Stadshotell i ett mejl.

Bullerby Cup upprättar själva en tillfällig camping som även den redan är fullbokad alla dagar. Det stora intresset för Bullerby Cup leder också till fler kreativa lösningar på boendefrågan.

Carla Toro från Kalmar var själv i behov av ett boende då sonen ska vara med i Bullerby Cup. Då mycket redan är fullbokat hittade hon tillslut ett boende efter en efterlysning på sociala medier.

– Jag chansade i den Facebook-gruppen och det gav napp, tre stycken som hörde av sig. Hittade en person som kunde hyra ut sin lägenhet, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!