Bojkottar förslag om förskoleflytt

Ett av barn- och ungdomsförvaltningens förslag hur politikerna i nämnden ska klara sin kommande budgetbantning är att förskolan Katthult i Storebro flyttar in i skolans lokaler. Nu slår flera småbarnsföräldrar bakut. - Förslaget är så dumt att vi inte ens förstår hur de tänker. Vi begriper inte hur det skulle kunna spara några pengar.

Vimmerby2011-09-15 06:24


Liisa Karlsson, Emma Carlqvist och Leena Tidman Åberg har sina barn placerade på Katthult och är mycket kritiska till tjänstemannaförslaget att flytta förskoleverksamheten till Storebro skola - något som skulle bidra med en kostnadsminskning på 550 000 kronor.
- Hur då? Vad vi vet finns det idag inga lediga lokaler i skolan. I alla fall inte lokaler som är anpassade att ta emot 36 förskolebarn på två avdelningar. Det måste ju betyda att kommunen måste bygga om och vad kostar det?

Fina lokaler
Kanske skulle de kunna förstå något om förutsättningarna varit annorlunda. Om det fanns lämpliga lokaler i skolan, om det handlade om få förskolebarn - eller om det fanns brister i förskolans lokaler.
- Men till skillnad mot andra förskolor som har både fuktskador och allt möjligt har vi fina och fräscha lokaler i Storebro. Så sent som i somras satsades pengar på utemiljön.

"Barnen blir förlorarna"
På Katthult finns allt det barn i åldern 1-5 år behöver, säger föräldrarna. Rum för lek, rum att sova i, större rum för samlingar, anpassade toaletter och handfat. På en av avdelningarna finns även en stor vattenlek. Förskolan ligger dessutom lämpligt, med en liten skogsdunge. På gården finns en stor sandlåda med nytt skärmtak som skydd för solen, klätterställning, cykelbanor och uteplatser där barnen kan äta mellanmål.
- Det vore så synd att ta bort något bra för en förändring som vi inte anser är särskilt genomtänkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om