Bokhandlare med framtidstro

Vidgat sortiment. Tydligare avdelningar, där barnen fått särskilt fokus. Egen Astridhörna och möjligheten att ta en kopp kaffe under kristallkrona. Vimmerby Bokhandel har flyttat till nya lokaler - på andra sidan väggen. Men förändringen är påtaglig.
- Vi vill satsa och känner faktiskt att Vimmerby får en bokhandel som är, om inte unik, så i alla fall väldigt speciell, säger Tove Karlstedt.
Av de första kundreaktionerna att döma har de lyckats. "Sta?ns snyggaste butik" får väl duga som betyg.

Fyraårige Bertil Wenehult visste precis vilken bok han ville läsa - en spännande faktabok om kroppen - och kröp upp i myshörnan på barnavdelningen.

Fyraårige Bertil Wenehult visste precis vilken bok han ville läsa - en spännande faktabok om kroppen - och kröp upp i myshörnan på barnavdelningen.

Foto:

Vimmerby2014-05-22 06:33


Hemtex tidigare lokaler stod länge tomma vid Vimmerbys centrala skyltfönster, vid stora torget. Nu har Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt flyttat in Vimmerby Bokhandel i de omkring 350 kvadratmeter stora lokalerna, vägg i vägg med den lokal de huserat i sedan de tog över bokhandeln för fem år sedan.
- Vi har länge pratat om att vi ville ha något större, en lokal som vi kunde göra något riktigt bra av. Det har tagit sin tid, men nu är vi verkligen lyckliga över den här lösningen, säger Tove Karlstedt.
Hundra kvadratmeter till har gett nya möjligheter. Tydligare avdelningar, utökat sortiment och allt inrett i en stil som har ena benet i gammalt engelskt bibliotek, andra i något nytt och modernt.
- Lokalens olika nivåplan ledde till att det blev en helt egen barnavdelning, med myshörna, barnböcker och leksaker. Där förstås Astrid Lindgren har en alldeles egen avdelning - vi finns ju trots allt i Vimmerby, säger Jenny Andersson, som jobbar i butiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om