BOKLOKS VD OM STORSATSNINGEN: ”JÄTTEROLIGT FÖR GULLRINGEN”

En megasatsning på 250 miljoner kronor ska investeras i Gullringenfabriken de kommande åren. En satsning som medför omkring 50 nya jobb på orten. Till Vimmerby Tidning berättar företagets VD Jonas Spangenberg om varför man nu väljer att göra den största satsningen någonsin.

Jonas Spangenberg, VD Bo Klok.

Jonas Spangenberg, VD Bo Klok.

Foto: Pressbild

Vimmerby2017-12-08 08:19

På husfabriken BoKlok i Gullringen arbetar i dag omkring 200 personer. Inom en tvåårsperiod kommer arbetslaget att få cirka 50 nya medarbetare. Det är planen för att klara av den stora satsningen som nu planeras för fabriken.

- Vi skapar hem till vanliga människor och det är hur kul som helst att vi nu kan fortsätta att gasa, säger Jonas Spangenberg.
- Vi har en fabrik i vår verksamhet, och det är den i Gullringen. Vi vill heller inte ha fler fabriker utan Gullringen är en utmärkt plats. Här finns plats att bygga ut, vi har kompetent personal. Att göra något någon annanstans vore som att gå över ån efter vatten.
Kapaciteten ska utökas med nästan 50 procent förklarar företagets VD, något som kommer ta upp mot fyra år.
- I takt med att vi gör det behöver vi fler medarbetare. Vi har gott hopp om att kunna rekrytera, säger han.
Satsningen som nu göras i Gullringen är den största någonsin.
- Ja, så är det. För Gullringen innebär det att om vi i dag kan bygga ungefär 600 lägenheter kan vi i framtiden bygga kanske 1 000 lägenheter. Orsaken till att vi gör den här satsningen är att det behövs byggas fler bostäder för vettiga pengar. Vi är övertygade om att bra bostäder till vanliga människor kommer det finnas ett behov av under en lång tid framöver. Därför känner vi oss trygga med att göra den här investeringen, säger Spangenberg.


Läs ännu mer om satsningen i morgondagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om