ALV efter beskedet: "Tror på en 2019-säsong"

Efter att beskedet kom att restriktioner hävs 9:e februari sköt antalet bokningar hos Astrid Lindgrens Värld i höjden. "Det var en fördubbling mot en vanlig dag", berättar vd Jocke Johansson.

"Vi ser efter att beskedet att folk vågar och tror ännu mer. Så att det peakar i bokningarna. Det ska bli spännande kommande om det fortsätter", säger Jocke Johansson på Astrid Lindgrens Värld.

"Vi ser efter att beskedet att folk vågar och tror ännu mer. Så att det peakar i bokningarna. Det ska bli spännande kommande om det fortsätter", säger Jocke Johansson på Astrid Lindgrens Värld.

Foto: Jimmy Karlsson/arkiv

Vimmerby2022-02-04 10:46

– Det känns fantastiskt bra. Bara efter beskedet kom knuffade det till extra i bokningarna. Igår fick vi in 70 bokningar på en dag. Det är mycket för att vara den här tiden på året och för en torsdag. Samtidigt släppte vi också bokningen för våra husvagn- och husbilsplatser så det kan ha bidragit, säger Jocke Johansson och berättar vidare att det generellt varit ett annat tryck på bokningen nu under vintern än i fjol.

– Från december och framåt har det varit en helt annan efterfrågan, i fjol kom många bokningar tätt inpå säsongen men nu är det mer som 2019. Till exempel har vi redan helt fullbokat i vårt gästboende Kristi himmelsfärdshelgen och varje lördag natt fram till midsommar.

undefined
Jocke Johansson vd för Astrid Lindgrens Värld välkomnar att beskedet om att restriktioner tas bort i nästa vecka."Det var inte en dag för sent. Jag tror att många vill komma till Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld och Näs. Vi tror och planerar för en säsong som 2019."

Vad är största utmaningen inför säsongen?

– Vår största utmaning är att ta emot så många gäster som faktiskt vill komma, för intresset verkar finnas. Öppnar det också upp mellan länder tror jag att vi snabbt kan studsa på den utlandsmarknad som vi verkligen har tappat under de här åren. Vi inte bara hoppas på en 2019-säsong utan jobbar tydligt mot det målet. Det finns inget som säger att det inte skulle kunna bli så bra.

Litar ni på att beslutet om slopade restriktioner håller i sig?

– Vi har inte fått några signaler på att vi behöver oroa oss för sommaren. Så vi planerar som för en vanlig sommar men har rutinen att vi snabbt kan ställa om det blir en ny mutation med nya begränsningar och restriktioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!