Bokprat vässar språket

Böcker på lätt svenska är utgångspunkterna för Mötesplats Bullerbyns bokkafé för kvinnor. En text, knepiga ord, lätta ord, mer eller mindre svåra uttalskombinationer - det leder till massor av prat.
- Svenska är svårt. Men det här är bra, säger Latifeh Afghan, en av deltagarna.

Vimmerby2015-02-11 07:32


I går kväll visade TV4-Sporten ett reportage om Vimmerby IFs integrationsprojekt i sin serie om goda integrationsexempel. Killar och tjejer hämtades på Mötesplats Bullerbyn, för att få prova på ridning på Ryttargården.
Att integrationsarbetet i Vimmerby uppmärksammas på riksnivå är förstås ytterligare en sporre för de involverade i Mötesplats Bullerbyn, ett samverkansprojekt mellan kommunala verksamheter, ideella organisationer/föreningar och kommunala bolag.
En av många aktiviteter som bedrivs via mötesplatsen är bokkaféer, där deltagarna träffas en gång i veckan för att läsa böcker på lätt svenska. Tidigare höll man till på Fabriken, nu är man på Astrid Lindgrens Näs, som ligger närmare bostadsområdet Bullerbyn, där de flesta av deltagarna bor.
Latifeh Afghan och Masoumeh Rezayee brukar ofta komma på träffarna, som leds av Britta Grahn, som jobbat som folkhögskolelärare.
- Ibland läser vi en bok, ibland blir det en sångtext. Men vi kommer in på så mycket annat, det blir väldigt mycket prat och det är ju det som är meningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om