Börje Forss får FN-pris

När länets första FN-pris delas ut går det till Börje Forss i Storebro. Han får priset för sitt engagemang för handikappade barn i Tanzania och för sitt grundläggande arbete för FN.

Börje Forss, FN-engagerad, från Storebro får det första FN-pris som delas ut i Kalmar län. Han fick priset i Kalmarsalen på FN-dagen på måndagen.

Börje Forss, FN-engagerad, från Storebro får det första FN-pris som delas ut i Kalmar län. Han fick priset i Kalmarsalen på FN-dagen på måndagen.

Foto:

Vimmerby2011-10-26 06:34


- Det här var mycket överraskande, men det känns underbart, därför att i FN finns det plats för samhällsengagemang för alla, säger Börje Forss.
Han fick ta emot det första priset som FN-distriktet i Kalmar delar ut.
Priset är en regional variant av Svenska FN-förbundets pris till årets FN-vän som bland andra gått till Hans Blix och Carolina Klüft.
- Vi ville ha ett motsvarande pris inom distriktet i länet och utifrån de nomineringar som kommit in beslutade vi att ge det till Börje Forss, som är mycket välförtjänt av den här utmärkelsen, säger Niklas Carlsson, ordförande för distriktet i Kalmar län.

Engagemang i Afrika
Börje Forss får i första hand priset för sitt engagemang för barn med funktionshinder i Tanzania och projekten för att förbättra barnens livsvillkor.
- Det började som ett lokal projekt med har vuxit till nationell nivå, säger Niklas Carlsson.
Börje Forss berättar att han i dag bland annat jobbar för att utbilda regeringstjänstemän om betydelsen av de konventioner och dokument som FN lanserar och länder ansluter sig till, men kanske inte är lika bra på att följa.
- Då har man nytta av sitt arbete i FN och kan visa det här har ni skrivit på och så här ska det vara, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om