Bortser från Glennfalks vädjan

Oppositionen står på sig. I ett nytt svar till kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M) meddelade den samlade oppositionen att de vidhåller sina krav på ett extra kommunstyrelsesammanträde i augusti.

Vimmerby2015-07-08 09:28


Det är svårt för Vimmerbys politiker att komma överens. Den samlade oppositionen med Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet står fast vid sitt tidigare yrkande om ett extra kommunstyrelsesammanträde i augusti. Meningen med det är att få till folkomröstningen om skolnedläggningarna tidigare i år.
I förra veckan bad kommunstyrelsens ordförande, Micael Glennfalk (M), oppositionen att ta tillbaka sitt krav. Han deklarerade också att han inte tänker kalla till ett extra sammanträde. Anledningarna är att han anser att det finns tillräckligt med tid att bereda folkomröstningsfrågan och att den ska tas upp på fullmäktige den 28 september. Dessutom ville han respektera politikers och tjänstemäns semester. Glennfalk tänker inte själv närvara om oppositionen står fast vid sitt krav på ett extra möte i augusti, med anledning av att han har semester.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!