Bortsprungna hunden återförenad med sin ägare

Den bortsprungna hunden har nu äntligen hittat tillbaka till sin rätta ägare. En fin återförening blev det på Vimmerby Tidnings redaktion. "Jag var orolig för hon har inte varit borta så länge förut", säger den manlige ägaren.

Bortsprungna hunden är nu tillbaka hos sin ägare. De båda fick en fin återförening på tidningens redaktion.

Bortsprungna hunden är nu tillbaka hos sin ägare. De båda fick en fin återförening på tidningens redaktion.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-06-28 16:00

Det var under lunchtid på onsdagen som Vimmerby Tidnings opinions- och familjeredaktör Rebecca Forsgren Malmström hittade en hund som sprang runt på Snokebovägen och faran fanns att den skulle bli påkörd.        

– I närheten av VOK-stugan såg jag den här lilla hunden som sprang runt helt planlöst. Jag och ytterligare en förare behövde stanna för att inte köra på den. Då la den sig mitt på vägen, säger Rebecca Forsgren Malmström som tog med sig hunden hem.          

– Annars var risken uppenbar att den hade kommit till skada inom kort. Till en början var hunden väldigt uppspelt, men efter ett tag lugnade den ner sig något.      

undefined
Hunden är av rasen shih tzu och är en tjej.

Det gjordes en efterlysning på nätet och Vimmerby Tidning fick snabbt kontakt med den rätta ägaren till hunden. De båda återförenades på tidningens redaktion och när den manlige ägaren kom ner för trappan möttes han av en glad fyrbent tjej.          

– Jag var orolig för hon har inte varit borta så länge förut, säger ägaren när han har sin hund i famnen igen.       

undefined
Hon var väldigt glad över att få träffa sin ägare igen.

Hunden hade mycket spring i benen och det var så hon kom bort från sin ägare från första början. Nu kan de båda pusta ut efter ett par oroliga timmar och återvända hem tillsammans.            

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!