Bosse - "Farmen-prästen"

Den här veckan händer något alldeles nytt i dokusåpa-Sverige. Det vankas bröllop på Farmen och den som viger de lyckliga tu är Vimmerbys kyrkoherde Bo Lindell. - Det var precis som vilken vigsel som helst - det var bara ramen som var lite annorlunda.

Vimmerby2003-10-14 06:28

En torsdagskväll mitt i sommaren ringde det hemma hos Bo Lindell, ny kyrkoherde i Vimmerby.
Kunde han möjligen tänka sig att viga ett par mitt under inspelningen av höstens "Farmen" i TV4? Och det redan på lördag?
- För en gångs skull hade jag ledig helg, så jag tackade ja. När folk väljer att gifta sig ska man nappa, och det här skulle ju vara under lite roliga former, säger Bo Lindell, som dock inte verkar vara någon inbiten dokusåpafantast.
"Nja, jag tycker väl att det gått lite inflation i det där", säger kyrkoherden, som såväl av sig själv som av församlingsborna brukar kallas Bosse Präst, men numera kan tillägga "känd från tv" eller varför inte "Farmen-prästen"...
Att inspelningsteamet kontaktade just honom handlar som så ofta om kontakters kontakter - en av de som jobbar i köket under inspelningarna har släkt i Frödingetrakterna, herdens förra församling, och hade tipsat om Bo Lindell.
Nu ska tilläggas att det inte är någon snabbromans på "Farmen" som resulterade i blixtvigsel. Däremot överraskas en av deltagarna - Helena - när hennes sambo Hasse Sjögren kommer till Farmen för att fria.
- Jag lärde ju mest känna Hasse och deras två barn, men det verkade som om Helena blev väldigt glad. Det blev ju lite bråttom med alla papper, men det löste sig fint.
För övrigt välsignades makarna Sjögren i Orsa kyrka alldeles nyligen.
Den riktiga vigseln hölls vid sjökanten mellan bråk, intriger och taktik, med spelemän och finklädda Farmen-deltagare. Men löpsedlarnas älskling "Naken-Janne" höll förstås stilen.
- Jo, han hade något litet fikonlövsliknande på sig och det var allt. Det får man väl ta, säger Bo Lindell.
Farmengänget sjöng Nils Ferlin "ganska falskt men rörande" och Gutta agerade kyrkvärd. Vigseln kunde dock ha fått en dramatisk väderinramning.
- När vi var på väg med häst och vagn blev det åska och oväder och vi fick stå under varsitt träd. Men sedan klarnade det upp och blev väldigt fint.
Någon bröllopsfest med deltagarna på "Farmen" blev det dock inte den där julikvällen.
- När de skulle mjölka kossorna passade jag på att åka hem från Dalarna.
Risken finns förstås att Bo Lindell efter veckans inslag i "Farmen" får flera erbjudanden, kanske han dyker upp i flera dokusåpor framöver?
- Ha, det vet man aldrig, det får man väl se. Nej, ärligt talat så får det nog inte bli för mycket. Det känns kul att ha gjort det här.
Kyrkoherden har inte sett mer än något halvt avsnitt av "Farmen" då och då - men vigseln måste han väl ändå titta på?
- Ja, det kanske man skulle. Fast jag är på kurs i tre dagar, så jag får se om jag hinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om