Bostäder i industri måste bort

Bostäderna i en industrifastighet i Vimmerby måste bort senast den 1 februari - annars riskerar fastighetsägaren Håkan Carlsson vite på 100 000 kronor.

Vimmerby2009-10-16 06:47

- Det finns absolut inget bygglov för de här bostäderna och det går inte att ge det heller eftersom detaljplanen inte ger utrymme för några bostäder i ett industriområde, säger Miljö- och byggnämndens ordförande Björn Swedborg, m.
Nämnden sätter nu hårt mot hårt för att få bort de bostäder som har upptäckts i en industrifastighet på södra industriområdet i Vimmerby. Enligt byggförvaltningen finns det flera lägenheter som saknar bygglov i byggnaden.
- Det finns en större lägenhet där det bor en barnfamilj och tre mindre lägenheter, säger bygglovsinspektören Melanie Lipka.
Nämnden fick kännedom om bostäderna efter ett anonymt tips i somras och har sedan dess haft flera diskussioner med fastighetsägaren Håkan Carlsson.
Han har tidigare sagt till vår tidning att bostäderna är kontor som under många år använts som tillfälliga bostäder och att att kommunen varit väl medveten om detta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om