Boxarboom

Vimmerby Boxningsklubb har legat nere under några år. Men nu lever den igen - och som den lever! - Vi hade lagt upp vår första träning för 32. Det kom över 60, säger Maria Wester, klubbens ordförande och en av tränarna.

Foto: Janne Strömsten

Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2008-02-01 07:08


Pingishallen i Idrottshalllens källare är välfylld på onsdagskvällarna numera. Nyfikenheten på boxning har visat sig vara minst sagt stor - det kom dubbelt så många som väntat till första träningspasset och raskt blev det två grupper för att det skulle vara praktiskt genomförbart. Hälften är tjejer.
- Det här visar att det saknas något för många ungdomar i Vimmerby, de har ingenting att göra, säger Maria Wester, som hoppas kunna fylla en del av behoven och nu dragit igång verksamheten tillsammans med Mats Karlsson och Åsa Dahlström.

Ungdomsprojekt
Föreningen drivs på ett nytt och annorlunda sätt, som ett ungdomsprojekt med ideellt arbetande vuxna med långt större ambitioner än att lära ut en perfekt uppercut.
- Vår främsta målgrupp är ungdomar från tolv år och uppåt och vår tanke är att erbjuda ett alternativ till att hänga på stan. Vi kommer att träna hårt på respekt och ödmjukhet, vett och etikett och etiskt tänkande, säger Mats Karlsson, som själv har ett förflutet som tävlingsboxare i Norrköping.
Eldsjälarna i klubben har olika erfarenheter av barn och ungdomar, framförallt från skolan - Maria Wester arbetar som lärare och Mats Karlsson har haft sin praktik på Vimarskolan under utbildningen till behandlingspedagog på Vimmerby Folkhögskola.
- Det vi framförallt vill ge ungdomarna är en tydlig målbild, något att sikta på. Eftersom alla kommer att träna tillsammans blir det också en vettig social kontakt med både jämnåriga och vuxna, säger Maria Wester.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om