Bra dialog med handeln

Längre parkeringstider. Parkering på båda sidorna av Storgatan och nya idéer om hur torget kan användas bättre. Det pekar kommunala företrädare på som exempel på att kommunen gör vad den kan för att tillgodose centrumhandelns intressen.

Patrik Kinnbom tycker att kommunen gör en hel del för att tillgodose centrumhandelns intressen.

Patrik Kinnbom tycker att kommunen gör en hel del för att tillgodose centrumhandelns intressen.

Foto:

Vimmerby2013-06-28 06:27


- Vi har en bra dialog med Vimmerby Handel och flera av de åtgärder vi genomfört de senaste åren har vi gjort tillsammans. Till exempel har parkeringstiderna höjts från en kvart till en eller två timmar på flera gator i centrum, säger Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vimmerby kommun.

Inte kommentera
Han vill inte kommentera Mikael Sandstöms synpunkter i sak, men pekar på att kommunen samarbetar med Vimmerby Handel.
- Det finns många synpunkter. Vi har valt att föra en dialog med organisationen Vimmerby Handel om hur de vill ha stadskärnan. Vi kan inte tala med alla. Det finns många hänsyn att ta. Vi måste också tänka på de som ska besöka centrum och handeln där, säger han.
- Nu på sommaren har vi ett sommartorg som politikerna beslutat att vi ska ha. Jag tycker vi hittat en bra kompromiss för både lekplats, serveringar och trafik, säger han.
När det gäller handelstorget säger han att det förs diskussioner om hur torget kan användas bättre under andra delar av året.
- Men det krävs ett fullmäktigebeslut för att ändra på det, eftersom fullmäktige beslutat att vi ska ha det torg vi har nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om