Bra fart på Vimmerby inför 2008

Över 1500 jobb förmedlade i Vimmerby i år. Det är 450 fler än i fjol. Turismen sätter nya rekord. Besöksnäringen växer också utanför sommarsäsongen. Handeln är urstark - och fler vill etablera sig i stan. Näringslivet går på högvarv. På kommunens planavdelning är 29 olika planuppdrag aktuella.

Vimmerby2007-12-28 07:24

- Det går oerhört bra för Vimmerby på många sätt, inte minst för tillverkningsindustrin som är basen i Vimmerbys ekonomiska system, och kommer att vara kärnan så långt det går att se, även om turismen och besöknäringen fortsätter att växa och ge större underlag för service och handel, säger kommunens utvecklingschef Christer Johansson i en kommentar till de många framgångsfaktor som finns för Vimmerby när 2007 lider mot sitt slut.
Enligt Arbetsförmedlingen i Kalmar län har det förmedlats 1 507 arbeten i Vimmerby kommun under året. Det är 452 fler än i fjol. Det här har drivit ned arbetslösheten till siffror som ligger näst intill rekordlågt. I dag är den sammanlagda arbetslösheten 3,0 procent. Det är klart under snittet för både riket och länet som ligger på 3,6 respektive 3,4 procent.
Vimmerby håller också upp befolkningssiffrorna hyfsat. Plus 62 efter första halvåret och fortfarande plus efter både tredje kvartalet och den 1 november, som är brytpunkten för statsbidragen för nästa år.
För att möta födelseunderskottet krävs ett inflyttningsöverskott på ungefär 50 personer varje år för att hålla folkmängden intakt och här är bostadsbristen som blivit allt tydligare under 2007 ett hinder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om