Bra jobbat, Jonas

Det fortsätter att gå bra för den lovande kocken Jonas Carlsson från Vimmerby. Nyss kom 21-åringen hem från Lyon, där han varit hjälpreda och assistent till Jonas Lundgren som tog silver i kock-VM. Snart väntar nästa äventyr. Han har nämligen fått jobb på stjärnkocken Marcus Samuelssons prisbelönta krog Aquavit på Manhattan i New York. - Det ska bli jättekul. Jag ser verkligen fram emot ett bra år.

Vimmerby2009-02-05 07:32

Trots sina unga år har Jonas Carlsson hunnit med att samla en hel del prestigepoäng i matvärlden.
För några år sedan blev han Årets Kockelev. I höstas tog han brons i Sveriges Juniorkocklandslag i Matlagnings-OS i Erfurt, Tyskland.

Assisterade
Nu har han precis kommit hem efter en månad i Frankrike, där han assisterat kocken Jonas Lundgren, som kammade hem ett silver i Bocus d?Or i Lyon. Jonas Lundgren och Jonas Carlsson träffades när Jonas Carlsson jobbade på Restaurangakademin i Stockholm.
Den kontakten ledde till att han fick följa med till Frankrike.
Det har varit spännande veckor med mycket jobb - men det världsberömda franska köket är ändå inte riktigt Jonas Carlssons melodi.
- Jag tycker det är lite stelt. Visst finns det många krogar med många stjärnor i Guide Michelin, men jag vill att det ska hända mer med maten, jag gillar det moderna.

Jobb i New York
Kök med nytänk och impulser från hela världen väntar dock i staden dit han åker i mars för att jobba ett år - New York.
Jonas Carlsson har nämligen fått jobb på Marcus Samuelssons Aquavit, Samuelssons flaggskepp i hans krogimperium i New York.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om