Bra sommar för Näs

Hittills har Astrid Lindgrens Näs lockat fler besökare den här sommaren. - Om ökningen fortsätter i den här takten kommer vi att nå uppemot 30 000 och det är inte illa med tanke på att det här bara är vårt andra verksamhetsår, säger vd Kjell Åke Hansson.

Vimmerby2009-08-05 06:13


Fler människor i parken, i området kring barndomshemmet, vid den nya sagoladan. Fler som plåtar sockerdricksträd och Berit Lindfeldts minnesmärke "Källa Astrid".
Men synintrycke är en sak. Mätbara publiksiffror något annat.
- Det är svårigheten för oss, att det är så mycket folk som besöker Astrid Lindgrens Näs utan att betala entré. Men samtidigt är det så det ska vara, vi vill vara ett besöksmål där man kan strosa omkring som man vill, säger Kjell Åke Hansson.
Glad är han då att också det mätbara pekar åt det positiva hållet i år. Fler löser entré för att se den stora basutställningen, sommarens utställning "Pippi på Pippi" eller gå guidad tur i barndomshemmet.
- Vi har ökat både i juni och juli jämfört med förra året, totalt med drygt 2 000 besökare och det roliga är att alla delar ökar. Exempelvis har drygt 1 000 fler sett "Pippi på Pippi" än fjolårets utställning med Astrids privata tavlor och väsentligt fler har besökt barndomshemmet. Flera dagar har alla guidningar på svenska, tyska och engelska varit fulla.
Kjell Åke Hansson ser ökningen som ett kvitto på att Astrid Lindgrens Näs börjar bli ett mera välkänt begrepp och ett besöksmål som är en del av Vimmerbys ansikte utåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om