Bra start för Näs

Drygt 20 000 personer har sett utställningen "Hela världens Astrid Lindgren". Barndomshemmet har besökts av 3 700. - Ett bra resultat, absolut, säger vd och projektchef Kjell Åke Hansson på Astrid Lindgrens Näs.

Vimmerby2007-12-24 01:56

En decemberdag strax innan jul är det ganska tyst och lugnt på Näs. Men flera bussresegrupper är att vänta, inte minst när helgerna trillat över en bit in på nästa år. Än så länge är det året-runt-öppna besöksmålet på och intill Astrid Lindgrens barndomsland att betrakta som ett baby - det har bara gått ett halvår sedan kulturområdet invigdes av kronprinsessan Victoria.
- Vi har ju inte ett helt verksamhetsår att se tillbaka på och kan heller inte bedöma det totala flödet av folk i området, men det känns väldigt bra så här långt och jag kan inte säga att vi drabbats av några barnsjukdomar, säger vd och projektchef Kjell Åke Hansson.
Hur många som bara kommit till Näs för att strosa i parken, titta på minnesmärket "Källa Astrid" eller ta en fika i caféet med storstadsattityd - det är ovisst. Det som gives, svart på vitt, är drygt 20 000 betalande till Håkan Kvists utställning i den nybyggda Paviljongen och 3 700 som guidats i barndomshemmet, vars öppnande visade sig vara rena rama succén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om