Bra turistsäsong på flera håll

Det har varit en bra turistsäsong för flera populära turistmål i kommunen. Mängder av svenska turister men även internationella gäster besökte under semestern Vimmerby. En förklaring till den bra säsongen sägs vara det goda vädret, men också nya marknadsstrategier.

Anita Elvingsson och Johan Rosén jobbar på Café Sörgården i Bullerbyn och de håller med om att det varit en bra säsong.

Anita Elvingsson och Johan Rosén jobbar på Café Sörgården i Bullerbyn och de håller med om att det varit en bra säsong.

Foto:

Vimmerby2013-08-01 06:36


Det har varit en bra sommar för Vimmerbys turistliv i år. På vissa ställen till och med bättre än förra året.
Fredensborgs herrgård har haft full beläggning under hela juli och Lena Ernbeg, vd på Fredensborg, säger att det har varit ett jättetryck hela sommaren.
- Vi är väldigt nöjda med säsongen hittills. Allt från våra budgetboenden till våra sviter har varit uthyrda över hela juli, säger Lena Ernberg.
Det har varit cirka fem procent mer boende på Fredensborgs herrgård i år jämfört med samma tid i fjol. Vad det beror på kan inte Lena Ernberg riktigt svara på. Men hon tror att deras satsning på marknadsföring kan spela in.
- Det var längesen vi hade så här många besökare i juli. Vi har setts mer i år i olika sammanhang, men det är många olika parametrar som spelar in i varför just 2013 har varit en så bra säsong för oss.

Varierat antal besökare
Även i Katthult och Bullerbyn har man märkt av den strålande turistsäsongen.
Båda turistmålen har dock märkt av att de är väldigt väderberoende. Det ska helst inte vara för soligt eller för regnigt.
- Om det är väldigt varma dagar märker vi av lite stiltje. Turisterna åker hellre och badar och så vidare, säger Carina Svensson som jobbar i Bullerbyn.
Thomas Johansson från Katthult säger att det har varit en väldigt fin säsong på många sätt och att de är nöjda så här långt.
Han tycker sig dock inte märka någon större skillnad mot i fjol.
- Det är ganska likt 2012, kanske något mindre till och med. Men det är fortfarande väldigt många som har kommit hit. Vissa dagar har det varit oerhört många besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om