Bra vattenkvalité

Soliga dagar och semester gör att många spenderar dagarna vid en badplats. Den 16 juni testades 20 badplatser i Vimmerby kommun. Bra vattenkvalité och rena badplatser är viktigt för barnfamiljer.

Karin Styvers, Henrik Styvers och dottern Rakel från Stockholm är på besök i Vimmerby.

Karin Styvers, Henrik Styvers och dottern Rakel från Stockholm är på besök i Vimmerby.

Foto: Viktor Merell

Vimmerby2016-07-04 07:00

Karin Styvers, Henrik Styvers och dottern Rakel är på besök i Vimmerby. Familjen från Stockholm är här på semester, för att hälsa på en vän och besöka Astrid Lindgrens Värld. Det är andra gången de kommer tillbaka till Nossenbadet.

-Först blev vi rekommenderade, sen tyckte vi den var bra. Platsen är både barnvänlig och vattnet är fräscht. Det blir extra viktigt när man har barn, berättar Henrik Styvers.

Enligt Karin och Henrik är det viktigaste att vattenkvalitén är bra. Det är även viktigt att platsen hållas ren, det ska inte finnas några fimpar eller glasbitar.

Alla godkända

På badplatser i kommunen gör miljö- och byggnadsförvaltningen varje sommar provtagningar för att se vattenkvalitén. För att se om det är lämpligt att bada i vattnet eller inte.Vattenkvalitet bedöms i tre skalor, tjänligt, tjänligt med anmärkning och otjänligt. Den 16 juni 2016, testades 20 badplatser i Vimmerby kommun, där samtliga fick betyget tjänligt.

Faktaruta: Dessa badplatser fick godkänt: Anen, Borstingen, Bysjön, Dammen Gullringen, Försjön, Gissen, Gränssjön, Juttern Sjärneviksbadet, Krönbadet, Mossjön, Nossenbadet, Rostorpesjön, Rumsjön, Solaren, Solnen, Stora Holmsjön, Storebro Dammen, Yxern Gröpplesand och Ören Bosand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om