BRÅKET I STOREBRO: Polisen har kört fast

Polisen har kört fast. Trots flertalet vittnesuppgifter och patruller på plats vid tisdagens påstådda storbråk i Storebro, har man inte kunnat knyta några personer till händelsen. Även bevisläget är väldigt magert, vilket nu lett till att händelsen anses polisiärt uppklarad – för tillfället.

Foto: Scanpix

Vimmerby2016-06-01 06:29

Som vi berättade i går kväll, larmades polisen på tisdagskvällen till Storebro, efter att det inkommit larm om ett stort bråk utomhus mellan flera personer i nära anslutning till samhällets centrum.

Polisens presstalesmän var under gårdagen förtegna och kunde varken bekräfta eller dementera de uppgifter som inkommit om knivslagsmål, blodvite och ett regelrätt gängbråk på öppen gata.

På onsdagsmorgonen uppger Johanna Persson, presstalesman vid polisen Region syd, att ärendet ”kört in i väggen”:

– Det enda jag kan säga är att det inte blir några fler polisiära åtgärder. Inledande uppgifter till oss talade mycket riktigt om ett bråk, men vi har inte kunnat leda något i bevis.

Vad innebär det?

– Ja, det innebär att vi inte kommer att upprätta någon anmälan, och att ärendet ses som uppklarat för tillfället. Vi har inget att gå vidare med.

Sent på tisdagskvällen florerade även uppgifter om att en person, som kunde misstänkas ha kopplingar till bråket, hade uppsökt läkarvård på sjukhuset i Västervik. Men inte heller det spåret kommer polisen vidare med.

– Ja, det var ju en person som kom in till sjukhuset. Men han påstår att han inte varit inblandad, så vi kan inte göra så mycket där heller, säger Johanna Persson.

– Vi har helt enkelt inte kunnat föra någonting i bevis, eller knyta någon person till händelserna. Personen på sjukhuset uppger att han tillfogat sig skadorna på egen hand, och inte haft något med det påstådda bråket att göra.

Det fanns även vittnesuppgifter om blodvite, och en källa till vår tidning berättade om blodfläckar på marken vid det påstådda bråket. Vet ni något om det?

– Nej, det finns ingenting i händelserapporten om något blod. Det som finns är uppgifter om att en person ringt in och berättat om det eventuella bråket, och att någon ska ha varit blodig på armen. Men de uppgifterna kommer inte från SOS och är mycket flyktiga.

Tidigare i år inträffade två allvarliga incidenter i Storebro, vilket senare ledde till att flera personer häktades och senare åtalades. Det rörde sig då dels om en attack utanför den lokala ICA-butiken, dels ett större bråk en vecka senare, där polisens uppgifter talade om strypförsök och misshandel med tillhyggen.

Ingen av de häktade – som misstänktes för grov misshandel vid den första incidenten utanför ICA-butiken – kunde dock fällas för brott, utan friades och försattes på fri fot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om