Brand uppstod på gärde

På fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en gräsbrand vid Hästmosshult utanför Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2018-07-13 09:10

Larmet inkom strax innan niotiden på fredagen och gällde en gräsbrand på ett gärde. Räddningstjänsten var på plats med tre enheter och åtta personer arbetade med att bekämpade branden. Runt 10.45 var de klara med släckningen.

– Det var inte speciellt mycket för oss, det rörde sig om ett par hundra kvadrat, säger Stefan Larsson, räddningschef vid Räddningstjänsten i Vimmerby.

Det är oklart vad som orsakat branden, men Stefan Larsson menar att den kan ha orsakats av en skogsmaskin som åkt förbi.

– Oavsett är det högrisk att vara ute med maskiner över huvud taget i skog och mark när det är så extremt torrt som det är nu, även en vanlig personbil kan dra igång en brand med tanke på att katalysatorerna på bilar blir så extremt varma.

Ingen person kom till skada. Eftersom räddningstjänsten var på plats tidigt fanns det inte heller någon risk för att bebyggelse i närheten skulle kunna skadas av branden.

– Vi kom i ett så pass tidigt skede till platsen så branden var, som vi säger, ganska begränsad. Tidsfaktorn är vår värsta fiende, kommer vi bara i tidigt skede är förutsättningarna bättre, säger Stefan Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!