Brände både spis och sprit

Polisen och räddningstjänsten tog sig in i den rökfyllda lägenheten. Brandvarnarna tjöt. Alla plattor på spisen var påslagna och plast hade smält ner av hettan. I sovrummet låg den 60-årige mannen och sov tungt. I badrummet hittade räddningstjänsten en hembränningsapparat.

Hembränt. Två glaskuttingar med sprit och en hembränningsapprat upptäcktes vid brandtillbudet i lägeheten. Foto: Polisen

Hembränt. Två glaskuttingar med sprit och en hembränningsapprat upptäcktes vid brandtillbudet i lägeheten. Foto: Polisen

Foto:

Vimmerby2013-05-17 06:12


Nu åtalas mannen som är i 60-årsåldern för allmänfarlig vårdslöshet och olovlig tillverkning av alkohol.
Händelsen utspelade sig i ett hyreshus i Vimmerby en lördagkväll i maj förra året. Larmet om brand i byggnad kom några minuter före klockan 23.

Nära förödande brand
Lamporna var tända i den rökfyllda lägenheten. Polis och räddningstjänst ryckte upp dörren och tog sig in i bostaden. Räddningsledaren såg att alla plattor på spisen stod på liksom ugnen och det rök från föremål på spisen. Rökdykarna hittade lägenhetsinnehavaren i sängen i sovrummet och tog ut honom till ambulansen.
Enligt räddningstjänsten var en utvecklad brand nära förestående. Den hade kunnat få förödande följder. Därför åtalas mannen för allmänfarlig vårdslöshet.
Han nekar och hävdar att någon smugit in i lägenheten och slagit på spisen efter att han lagt sig. Han säger att folk tagit sig in i hans bostad tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om