Brandmän från Vimmerby i Sala en månad till

Skogsbranden i Västmanland härjar fortfarande. Brandmän från Vimmerby är nu på plats för att hjälpa till med släckningsarbetet av en av de värsta bränderna i modern tid i Sverige.

Vimmerby2014-08-12 07:08

- Vi har en person från Vimmerby där dygnet runt, säger Lars Karlsson, brandmästare vid Räddningstjänsten i Vimmerby.
Branden som härjat i Västmanland under drygt en vecka anses nu vara under kontroll. I måndags kom regnet över brandområdet- tack vare cyklonen Bertha. Och sedan i onsdags förra veckan har brandmän från Vimmerby varit på plats vid branden för att hjälpa till med släckningsarbetet.

"En person i taget"
- Vi har en person i taget från Vimmerby där dygnet runt. De går efter ett schema, så när en av dem kommer hem åker en annan brandman upp, berättar Lars Karlsson, brandmästare vid Räddningstjänsten i Vimmerby.
Det är i ett samarbete med fem kommuner som Räddningstjänsten i Vimmerby skickar brandmän till branden. De andra brandmännen kommer från Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås och Högsby. Sammanlagt är det sju brandmän från de fem kommunerna som är där samtidigt.
- Det har blivit en förlängning av arbetet så vi kommer ha bemanning där uppe fram till den femte september, i alla fall har vi schemalagt bemanning så långt fram. Sen vet vi inte när branden blir släckt, men de vill gardera sig, säger Lars Karlsson, brandmästare vid Räddningstjänsten i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om