Brist pÄ motionscyklar: "Det efterfrÄgar mÄnga"

En starkt cykeltrend i kombination med pandemin har lett till en brist pÄ cyklar bÄde nationellt och lokalt.

I Vimmerby Àr efterfrÄgan högst pÄ elcyklar och cyklar för trÀning menar Jonatan Samuelsson pÄ Motorsport.

I Vimmerby Àr efterfrÄgan högst pÄ elcyklar och cyklar för trÀning menar Jonatan Samuelsson pÄ Motorsport.

Foto: privat

Vimmerby2021-04-08 13:58

Tillverknings- och leveransproblem pĂ„ grund av pandemin har gjort att cykelhandlare runt om i landet saknar cyklar för att möta upp den vĂ€xande efterfrĂ„gan. 

–Det Ă€r en bransch pĂ„ frammarsch dĂ€r det hĂ€nder mycket hela tiden, sĂ€ger Jonatan Samuelsson pĂ„ Motorsport i Vimmerby.

– I och med pandemin har efterfrĂ„gan pĂ„ cyklar fĂ„tt en extra skjuts dĂ„ har fler har velat kunna röra sig pĂ„ egen hand. Det mĂ€rks runtomkring Vimmerby att cykling Ă€r ett stort intresse som folk har. Hos oss kan vi se att cyklar för trĂ€ning, som mountainbikes, och elcyklar Ă€r tvĂ„ starka cykeltrender nu. Ser vi till förra Ă„ret sĂ„ var omkring var tredje cykel vi sĂ„lde en elcykel. 

Sedan ett nĂ„gra veckor tillbaka menar Jonatan Samuelsson att vĂ„rsĂ€songen Ă€r i gĂ„ng lokalt. Problemet, i likhet med resten av landet, Ă€r att fĂ„ fram tillrĂ€ckligt med cyklar. 

– Det Ă€r osĂ€ker tid med en begrĂ€nsad tillgĂ„ng i hela branschen och leveransproblem hos tillverkarna, berĂ€ttar han. 

– Vi bĂ„de pĂ„verkas av det och inte. Vad det gĂ€ller elcyklar och vanliga cyklar sĂ„ har vi Ă€n sĂ„ lĂ€nge gott om det. Sedan Ă€r det frĂ€mst brist pĂ„ instegsmodeller av mountainbike för juniorer och motionĂ€rer. GĂ„r vi upp till högre prislĂ€gen sĂ„ finns det lite mer att vĂ€lja pĂ„. 

För att försöka lösa problemet har företaget breddat sitt sortiment jÀmfört med tidigare Är.

– Vi har tagit in fler varumĂ€rken för att försöka fĂ„ fram cyklar. Sedan gĂ„r det inte att sĂ€ga vilka vi kommer att fĂ„ nu i vĂ„r eller vilka som dröjer till hösten. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!