Brödstugan har blivit Royal

Nästa vecka räknar Simon Sauma med att öppna totalrenoverade Royal. Han är beredd på att Vimmerbyborna kanske kommer att kalla det "Brödstugan" ett tag till. Men allt är nytt. Från den äkta kristallen i taket till den handplockade personalen.- Jag tror det är bra att ha flera ben att stå på och det här konceptet består av många bitar. Att jag anställer folk som har erfarenhet av eget företagande ger en trygghet.

Vimmerby2012-05-30 06:23


Det har dragit ut på tiden. Simon Sauma tror att han får frågan "när öppnar du?" tio gånger om dagen.
Nu är siktet inställt på nästa vecka. Royal Café Bistro. Nytt namn. Nytt koncept.
- Jag var på Lionsmöte och frågade om ingen hade ett bra namn. Royal, sa Börje Karlsson. Det fanns ett café bara 30 meter längre ner längs gatan på 1950-60-talet som hette Royal. Det passar bra, säger Simon Sauma.

Runt miljonen
Han tror att slutsumman för totalrenoveringen kommer att hamna på runt miljonen. Stilen är klassiskt modern. I taklamporna äkta kristall och bladguld, extra stoppning i caféstolarna, helautomatik på toaletterna.
- Jag vill ha en hög nivå på allt.
Personalen är handplockad. Kock/kallskänka som kommer att kompletteras med ytterligare kökspersonal framöver för enklare varmrätter. Platschef och ansvarig för allt som har med kaffe att göra blir Erica Rinaldo, som i januari slog igen sitt Café Epok. Ann Catrin Nilsson, som drivit Skafferiet, flyttar in med sina delikatesser och tekunskaper.
- Simons satsning är perfekt för mig. Så genomtänkt, så påkostat och med precis hur mycket utvecklingsmöjligheter som helst. Precis så här vill jag jobba, säger Erica Rinaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om