Bröllop hos Pippi

Vad är väl ett pampigt kyrkbröllop hemma i Bergen eller ett romantiskt bröllop i Frankrike mot en varm och enkel ceremoni i Astrid Lindgrens stad Vimmerby? Ingenting, om man frågar Nancy Villa och Espen Urhaug, som igår blev man och fru i en borgerlig vigsel i Rådhuset i Vimmerby. På plats fanns ett 30-tal gäster från Norge. - Vi ville göra det på vårt sätt. Det här känns helt rätt.

Vigselförrättaren själv, Larsson på taket, förevigade brudparet, deras barn och bröllopsgäster. Det var faktisk litt mer koselig der på Vimmerby torg, da kjaerligheten mellom Nancy och Espen icke kunne forveksles...

Vigselförrättaren själv, Larsson på taket, förevigade brudparet, deras barn och bröllopsgäster. Det var faktisk litt mer koselig der på Vimmerby torg, da kjaerligheten mellom Nancy och Espen icke kunne forveksles...

Foto:

Vimmerby2011-07-20 06:12


Mycket kan man förknippa Pippi Långstrump och Madicken med, fast kanske inte bröllop och romantik.
Men ska man hårdra den här lyckliga historien är det nog ändå Astrid Lindgren och hennes figurer som såg till att Nancy Villa och Espen Urhaug valde att gifta sig i Sverige och just i Vimmerby.

Pippitokiga
Parets två flickor, Emma Sofie och Stina, som snart blir fem respektive tre år, är nämligen alldeles tokiga i Pippi, framförallt Pippi, men också...
... Lotta, Madicken, Ronja....
Tösernas passion och familjens planer att åka på semester till Astrid Lindgrens Värld hade dock inledningsvis väldigt lite med planerna på bröllop att göra.
- Vi har varit tillsammans i elva år och har länge tänkt gifta oss. Den 28 maj var det tänkt att det skulle bli, säger Nancy.
Allt var klart. Fotograf var bokad, musiker och festlokal likaså. Ett sjuttiotal gäster var bjudna. Så kom känslan i magen; var det så här de ville ha det?
- Hemma skulle allt bli så stressigt och planerat in i minsta detalj. När vi kände efter var det kanske inte ett stort, traditionellt kyrkbröllop vi ville ha.

Semesterbröllop
Det var då tanken på att dra iväg tog form och ett semesterbröllop i Europa, någonstans i Italien eller Frankrike, var på tapeten. 2012 kändes rimligt.
- Men problemet med en vigsel långt borta var att vi nog inte skulle få med oss så många och vi ville ju att familjen skulle vara med en så här stor dag. Så vi tänkte om igen och eftersom vi ändå ville åka till Astrid Lindgrens Värld med flickorna kunde vi ju gifta oss samtidigt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om