Bröllop vid unik minut

Rickard Eriksson och Lizette Westerlund har fått ett unikt bröllopsdatum. 11-11-11. Och de sa ja klockan 11.11, för att så att säga löpa linan ut. - Kul siffror. Och lätt att komma ihåg.

Vimmerby2011-11-12 05:05


Många par slog till och gjorde något särskilt av 11-11-11, en vanlig novemberfredag, men på sitt sätt ändå unik. Vigselförrättarna hade fullt upp detta speciella datum och i Nyköping ordnades till och med borgerlig drop-in-vigsel i tre olika lokaler.
I Vimmerby var rusningen inte fullt så påtaglig, men ett par slog i varje fall till med kyrkbröllop i Pelarne och i Rådhuset blev det parallellvigslar i två rum klockslaget 11.11 på förmiddagen.
- Det här bestämde vi för ganska länge sedan, säger Storebroparet Rickard Eriksson och Lizette Westerlund, som blev man och fru i ett av vigselrummen.
Snart har de varit ett par i tio år. Att de skulle gifta sig 11-11-11 ger en extra knorr. Rickard Eriksson är nämligen tokig i siffror.
- Siffror är spännande. Jag älskar att räkna och är en sån som tycker att Pi är häftigt och dessutom gillar jag palindrom, alltså när man kan läsa ord eller meningar från båda håll. Det här är ju ett sifferpalindrom och är inte bara vändbart. Det består bara av samma siffra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om