"Brunegård borde plugga på"

- Gudrun Brunegård borde plugga på om demografisk analys och tillväxt. Det säger kommunalrådet Micael Glennfalk i en replik på Gudrun Brunegårds inlägg i debatten om ett länsbyte.

Till attack. Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) försvarar Moderaternas vilja att byta län och tycker att allianskollegan Gudrun Brunegård borde läsa på.

Till attack. Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) försvarar Moderaternas vilja att byta län och tycker att allianskollegan Gudrun Brunegård borde läsa på.

Foto:

Vimmerby2014-08-06 06:28


Moderaterna i Vimmerby vill byta län, från Kalmar till Östergötland. Ytterligare utredningar under kommande mandatperiod ska leda till en folkomröstning 2018. Det står klart och tydligt i Moderaternas valprogram.
I gårdagens tidning menade landstingsrådet Gudrun Brunegård att ett länsbyte skulle få förödande konsekvenser för Vimmerbybornas hälso- och sjukvård med neddragningar både på Västerviks sjukhus och Vimmerby Hälsocentral som följd.
- Det är uppseendeväckande att Brunegård redan vet vad ett länsbyte får för konsekvenser för Vimmerbybornas sjukvård. I utredningen som SKL har gjort skriver man att primärvården i Vimmerby endast påverkar i mindre omfattning. Däremot blir det en stor fråga för Västerviks sjukhus eftersom det har stora delar av sitt underlag i Vimmerby och Hultsfred, säger Micael Glennfalk (M) och fortsätter:
-Utredarna slår även fast att det har mycket liten inverkan på landstingets ekonomi om Vimmerby byter län. Det handlar om motsvarande ett (1) öre på skatten och det skulle inte alls strida mot indelningslagens intentioner beträffande landstingens ekonomi. Det ser säkert Brunegård om hon läser utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om