Bubbligt tryck på bolaget

Kan man ha champagne till vadsomhelst? Ett gott rött till ankbröst? Vilket bubbel ger mest för pengarna? Många kunder, många frågor och fullt upp på Systembolaget dagen före nyår. - Det är jätteroligt att hjälpa folk att göra en bra nyårsmiddag, säger Niclas Nilsson, butikschef i Vimmerby - butiken som kan bli Årets Butik.

Vimmerby2011-12-31 05:05


Nyår är en av årets högtrycksperioder på Systembolaget och bergen av kartonger inne på lagret kommer att tunnas ut rejält på bara några timmar.
- Det är många som kommer in i det sista och då får man förstås räkna med att inte allt man önskar är kvar, men vår målsättning är att det mesta ska finnas, säger butikschef Niclas Nilsson.

Utskrivna menyer
I takt med att intresset för mat och dryck blivit så stort ställs också personalen inför allt större utmaningar. Många kommer med utskrivna menyer som de vill ha hjälp att sätta dryck till.
- Det tycker vi är jätteroligt. Det har hänt mycket bara de senaste åren och vi måste ständigt uppdatera oss - kunderna är ofta pålästa och medvetna och sortimentet är ju ganska stort.
Till nyår kan det handla om tips om allt från fördrink till olika drycker som passar till 3-4-rättersmenyn - och avec till kaffet.
- Men det som går absolut mest är något sötare mousserande viner till ett bra pris, lite lagom att skåla i när man skjuter iväg raketerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om