"Bud på ALV inte seriösa"

De alternativa buden på Astrid Lindgrens Värld var inte seriösa och allvarligt menade. Därför fanns ingen anledning att ställa dom mot uppgörelsen med Saltkråkan. Samtidigt anser Vimmerby kommun att förvaltningsrätten inte kan pröva Björn Boethius överklagan av fullmäktiges beslut.

Vimmerby2010-04-17 04:05

Det här framkommer i det yttrande som kommunen lämnat till förvaltningsrätten i Linköping.
Kommunens kärna i frågan om fullmäktiges beslut är lagligt eller inte riktar in sig på att fullmäktige endast yttrat sig över det försäljningsavtal som Vimmerby kommun Förvaltning AB och Saltkråkan kommit överens om, där bolaget säljer 70 procent av aktierna i ALV för 24 miljoner kronor.

Kan inte överklagas
- Ett sådant yttrande är inte bindande för bolagsstyrelsen, utan den har att självständigt avgöra frågan om försäljningen, skriver kommunen.
Kommunen anser alltså att Björn Boethius endast överklagat ett yttrande, och beslutet om försäljning är taget av bolagets styrelse och kan därmed inte överklagas.
Kommunen anser också att den haft sina fulla rätt att bortse från de två alternativa bud på ALV som kom in i elfte timmen. Det ena från Björn Boethius själv som tre dagar före fullmäktiges beslut lämnade ett bud på 40 miljoner kronor för 70 procent av aktierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om