Budkavle för ungas inflytande

Busskort och fler bussturer på helger. Skatepark. Bättre skolmat. Det är några av de ämnen som ungdomarna lyfter fram som sina viktigaste frågor. I dag lämnas deras synpunkter över i en budkavle som fullmäktiges ordförande Leif Larsson, C, tar emot vid firandet av Globträdets dag på Näs.

Vimmerby2012-05-05 04:06

Arbetet med ungdomarnas budkavle bottnar i planen för hur kommunen ska jobba med FN:s barnkonvention.
Den innebär bland annat att barn och ungdomar ska vara delaktiga i alla beslut som berör dom.

"Mer respekt"
På fredagen samlades elever från elevråden på de tre skolorna i Vimmerby, AL-skolan, Vimar och gymnasiet, för att ta fram synpunkter och frågor där eleverna vill tycka till.
De tycker det är si och så med responsen från de kommunala makthavarna.
- Politiker och tjänstemän behöver visa mer respekt för oss ungdomar och vad vi tycker om olika saker, säger en av grupperna, som består av elever från mellan- och högstadiet på AL-skolan.
De berättar om ett möte de påkallat med en kommunal tjänsteman på chefsnivå som de hade mycket synpunkter och frågor att framföra till.
Eleverna är inte nöjda med bemötandet.
- Han visade nonchalans och blev dryg, han lyssnade kanske, men visade inte alls att han tog till sig av vad vi sade, säger de.
Gruppen har vaskat fram en lång rad med synpunkter och frågeställningar till budkavlen som ska lämnas över till fullmäktiges ordförande i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om