Bullerby Cup lockar närmare 10 000 personer

Nu är Bullerby Cup igång igen, och många glada besökare är här.

Leif Carlsson, kontaktperson på Bullerby Cup.

Leif Carlsson, kontaktperson på Bullerby Cup.

Foto: Amy Karlsson

Vimmerby2018-07-26 20:00

166 fotbollslag, sammanlagt ungefär 3000 spelare och ledare, och 650 funktionärer. Så många människor kommer till Vimmerby för Bullerby Cup, som startade under torsdagen. Och då har vi inte ens räknat med besökarna.

– Om varje spelare har med sig några släktingar... Det blir väldigt många. Det är nog uppemot 10 000 personer som kommer hit, säger Leif Carlsson, kontaktperson för Bullerby Cup.

Evelina Nilsson och Maria Rotebäck står och tittar på en match på Ceosvallen. För Evelina är det tradition att komma och kolla på matcherna.

– Det är ett stort jippo och hela familjen är fotbollsintresserad.

I år spelar ett av hennes barn i ett lag från Frödinge. Men hon kommer inte vara vid fotbollsplanerna hela tiden, för hon hjälper också till på en av förläggningarna, där spelarna sover, i Frödinge. De andra förläggningarna finns i Vimmerby, Södra Vi och Storebro.

– Jag jobbar också inom skolan, så det är fullt med elever här, säger Evelina.

För Maria Rotebäck är det just elever som är anledningen till att hon är här.

– Jag är här i egenskap av lärare, jag fick sms från elever som ville att jag skulle komma hit, säger hon.

Det är andra gången hon är här, förra gången var för tre år sedan - då hennes förra årskull av elever som slutat fyran spelade.

Även några hundar finns bland publiken. Berit Gustafsson, Andreas Friberg och Jenny Friberg, från Sommen, sitter på gräsmattan omgivna av två hundar. Paraply har de båda familjerna också med sig, så att hundarna ska få skugga.

– Det är ganska skönt för oss också, skrattar Andreas.

De är alla här för första gången.

– Jag är imponerad över logistiken, det verkar fungera så bra, säger Berit.

Berit Gustafsson, Andreas Friberg och Jenny Friberg är här för att se sina barn spela. Barnen spelar i olika lag från Sommen.
Berit Gustafsson, Andreas Friberg och Jenny Friberg är här för att se sina barn spela. Barnen spelar i olika lag från Sommen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!