Bullerbydagen – en fantastisk besökssuccé

Bullerbydagen vuxit till en folkfest – ja, rent av en minifestival Årets upplaga lockade upp emot 3 000 personer. – Vi är såklart väldigt nöjda, men vi kan nog växa ännu lite till, säger Anders Degerman, kommunens enhetschef för folkhälsa.

Foto:

Vimmerby2016-06-03 08:36

I torsdags anordnades Bullerbydagen i Vimmerby på sjätte årets i rad. Och nog blev det lyckat alltid. Besökare, utställare, uppträdanden – ja, till och med vädret visade sig från sin bästa sida.

– Det blev en fantastisk dag. Jag har hört så mycket positivt från många, både från kommunanställda och boende i området, säger Anders Degerman.

– Det som är extra roligt är att betydligt mycket mer folk som inte själva bor i området kommer till Bullerbydagen. Det blir en integration i det lilla – och vi sprider en bild av hur trevligt hela stället har blivit.

Hur många besökare uppskattar du att arrangemanget hade i år?

– Det är otroligt svårt att svara på, men vi har sagt att vi förmodligen hamnade någonstans runt 2 500-3 000.

Vad som gjort Bullerbydagen till ett grundgjutet framgångskoncept är inte lätt att utkristallisera. Men Anders Degerman tror att styrkan ligger i bredden. Och kvalitén.

– Vi skulle behöva göra en hel analys på det egentligen… Men det enkla svaret är nog att folk får ett helhetspaket; det finns mycket för barnen, fina uppträdanden och något för alla.

Årets upplaga var den sjätte i ordningen. Och jo, allt talar för att det även blir en sjunde nästa år. Planerna har faktiskt redan börjat gro…

– Det finns förutsättningar för att växa lite till! Vi får sätta igång och planera efter sommaren. Det finns en och annan gräsyta kvar att nyttja, avslutar Anders Degerman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om