Business i snigelfart

Många är de villaägare som förbannat de bruna mördarsniglarna, som gjort till tradition att invadera trädgårdar i jakt på smaskiga grödor. Men kanske har Gunnar Antonsson i Vimmerby knäckt snigelkoden – och dessutom gjort en god gärning på kuppen.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2016-08-19 13:15

”Självplockning sniglar, vardagar 9-00-18.00.”

Så lyder texten på den fina och inbjudande skylt som sedan i torsdags sitter nedstucken i gräset på Borgaregatan i Vimmerby.

Ägare till skylten är Gunnar Antonsson, som redan har noterat hur flera förbipasserande har sett skylten och skrattat till.

– Jag såg ett par damer med rullator som stannade till och drog på mungiporna när de såg den. Det är alltid roligt att ha lite tokigheter för sig, säger Gunnar när vår tidning ringer upp.

Har du gjort skylten själv?

– Nähä! Den har jag köpt i Skåne, det finns en kille där som tillverkar skyltarna och säljer dem för 100 kronor som går till välgörenhet i Afrika. Jag brukar skänka pengar till läkarmissionen, så jag tyckte skylten var ett roligt och fint initiativ.

Men någon rusning efter Gunnars sniglar har det i skrivande stund inte varit. Faktum är att snigelproblemet är mycket litet på Borgaregatan – åtminstone hemma hos Gunnar.

– Skylten kom upp i går (torsdag), så vi får väl se om någon kommer i helgen som vill plocka. Men de som kommer blir nog besvikna, jag har bara sett till en enda snigel här i år…

Om det mot förmodan skulle ske en tillströmning av snigelplockare, vad skulle du ta för kilopris?

– Det får vi nog försöka komma överens om, men jag skulle inte vara dyr! Vi kan väl säga att det blir självkostnadspris – så kan även de pengarna gå till välgörenhet, säger Gunnar Antonsson med ett skämtsamt anslag i rösten.

Man kan nog anta att Gunnar får vara ensam om sin något udda snigelbusiness i Vimmerby – åtminstone för ett tag framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om