Butik i centrala Vimmerby är till salu

Hösten 2012 tog paret Ing-Marie och Jan-Erik Gutman över Lifebutiken på Norrtullsgatan i Vimmerby. Nu, ganska exakt fem år senare, har de tagit beslutet att sälja butiken. – Det är dags att börja trappa ner, säger Ing-Marie.

Lifebutiken på Norrtullsgatan i Vimmerby är nu till salu. Ägarna Ing-Marie och Jan-Erik Gutman känner att det är dags att börja trappa ner. Foto: Karl Edgren

Lifebutiken på Norrtullsgatan i Vimmerby är nu till salu. Ägarna Ing-Marie och Jan-Erik Gutman känner att det är dags att börja trappa ner. Foto: Karl Edgren

Foto:

Vimmerby2017-08-01 10:17

Ing-Marie och Jan-Erik har varit med länge när det gäller hälsovård.

– Vi har varit i branschen sedan 1981. Sen dess har vi startat och drivit två butiker i Kisa och Vimmerby, berättar Ing-Marie.

Ing-Marie startade den gamla Life-butiken redan 1985 och ett par år senare lämnade hon den vidare. Hösten 2012 gick butiken i konkurs efter att den skötts dåligt av den dåvarande ägaren.

– Efter det köpte vi upp konkurrslagret och bytte lokal för att få ett nytt ansikte på verksamheten.

Butiken blev familjärt för paret Gutman och bland annat deras sons hustru jobbade där under en period.

Flera orsaker

Nu har dock paret bestämt sig för att sälja butiken och det finns flera orsaker till det. Moderbolagets ägare, Jan-Erik och Inge-Marie Gutman, är pensionär eller blir inom kort.

– Alla tänkbara efterträdare i familjen har andra verksamheter där butiken inte passar in. Butiken kräver även närvaro från ägare och engagemang som vi inte ser att vi kan ställa upp med.

Paret har idag kontakt med flera intresserade men för dagen är inget bestämt.

– Handeln i Vimmerby behöver sina butiker. Oavsett om det är Life eller något annat. Men nu hoppas vi kunna överlämna butiken så att den ska få leva kvar, avslutar Ing-Marie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om