Butik i centrala Vimmerby lägger ner

I slutet av november försvinner ytterligare en butik från Vimmerby när Hälsokraft slår igen. Anledningen är tidsbrist och långa avstånd.

I den här lokalen på Storggatan 37 har Hälsokraft legat i ungefär ett år. På tisdagen kom beskedet att butiken lägger ner.

I den här lokalen på Storggatan 37 har Hälsokraft legat i ungefär ett år. På tisdagen kom beskedet att butiken lägger ner.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-11-16 11:04

I november förra året bestämde sig hälsobutikens ägare för att fortsätta hålla öppet, trots att man tidigare bestämt sig för att lägga ner verksamheten. I samband med fortsättningen flyttade Hälsokraft till nya och större lokaler på Storgatan 37. Nu har vinden vänt igen och på tisdagen kom beskedet att butiken slår igen på riktigt.

– Det är tråkigt. Jag vill gärna att hälsobutiken ska finnas kvar i Vimmerby men det är inte så lätt, säger ägaren Shaiju Kottukkal.

Ägaren bor i Mullsjö, 17 mil från Vimmerby, och butikens enda anställda arbetar inte heltid och är egentligen pensionär.

– Vi har försökt hitta en annan lösning och kanske någon annan person som kan jobba i butiken. Men jag måste vara ärlig, det är svårt att hitta någon som kan jobba inom den här branschen, säger Shaiju Kottukkal.

För att hålla igång butiken har Shaiju Kottukkal och hans fru tvingats pendla.

– Om jag och min fru inte åker dit och jobbar då och då så kan vi inte driva butiken, säger Shaiju Kottukkal.

Beslutet att stänga Hälsokraft har legat och grott i ungefär tre månader och det är endast en anställd som berörs av det. Att man väljer att stänga precis innan julhandeln, som annars brukar vara en bra tid, beror helt enkelt på tidsbrist.

– Jag hinner inte. Jag behöver tid för att tömma allting och vi har två andra butiker där vi kommer ha mycket att göra i jul, då har vi inte möjlighet att åka till Vimmerby och jobba, säger Shaiju Kottukkal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!