Affär i centrala Vimmerby försvinner – stor utförsäljning

Butiken har fungerat som lagerförsäljing av hudprodukter som företaget distrubuerar. Men nu vill Eric Johansson tömma lokalen. "Butiken har aldrig varit min grej".

Eric Johansson, VD på Skinpunks i Vimmerby vill bli av med lagerprodukter och rear ut dem för att sedan stänga den fysisk butiken.

Eric Johansson, VD på Skinpunks i Vimmerby vill bli av med lagerprodukter och rear ut dem för att sedan stänga den fysisk butiken.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-09-25 14:26

Företaget Skinpunks AB startades för två år sedan med fokus på distribution och försäljning av skönhetsprodukter. Varorna säljs online i en webbshop och riktar sig till hudterapeuter. I lokalerna på Storgatan, som är Eric Johanssons kontor och lager, har han även haft en liten butik för direktförsäljning. Nu ska den tömmas och återgå till att endast vara kontorslokal.

– Butiken har aldrig varit min grej, säger Eric Johansson.

Han försökte sälja ut alla lagerprodukter i somras för de märken som han inte längre distribuerar.

– Det gick inget bra. Jag hade hoppats på att turisterna skulle hitta hit efter att ALV stängde klockan 18.00. Men det gjorde de inte. Det var helt dött, säger Eric Johansson.

Butiken har varit stängd i fyra månader. Nu försöker han istället rea ut produkterna.

Ska du inte ta in någon annan som kan nyttja butikslokalen?

– Nej, nej. Det finns ingen som vill vara här. Kan du föreställa dig ett intresse för det mitt i vintersäsongen i lilla Vimmerby? Det finns inget större sug då, säger Eric Johansson och skrattar gott åt tanken. Men tillägger att det är synd, då det är en fin lokal.

Den lilla butikslokalen är dock inte ämnad för behandlingsrum. 

– Nej, jag kommer sitta här och ha det som en del av mitt arbetskontor bara, säger Eric Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!