Fler aktörer ska in i den centrala lokalen

Sedan hösten 2022 har Vimmerbycaféet Green Fika serverat mat och bakverk till hungriga gäster. Nu finns en önskan om att även kunna erbjuda gästerna ett helt annan typ av utbud i de centrala lokalerna, som just nu delas med en second hand-butik.

Lokalerna på Stora Torget delas idag av Green fika och Affär cirkulär.

Lokalerna på Stora Torget delas idag av Green fika och Affär cirkulär.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-02-29 05:30

Över två år har passerat sedan ett nytt fik, Green fika, dök upp på Stora Torget i Vimmerby. Ett tag därefter fick Anna Rixman, som driver stället, sällskap i lokalerna av Affär cirkulär. Nu finns en önskan om att fler aktörer ska få utrymme i lokalerna. "Nu vill vi gärna se fler kreativa människor på Stora Torget 2", skriver Green fika i ett inlägg på sociala medier.

– Först och främst vill Green fika öppna upp för möjligheten för kreatörer att kunna visa upp sitt hantverk och konst i en miljö som kan locka många gäster och besökare, skriver Anna Rixman i ett sms till Vimmerby Tidning.

Hon tror att utställningsverksamheten kan göra det mer intressant för både Vimmerbybor och turister att besöka lokalerna.

– Det är för lite konst i Vimmerby. Jag saknar det och skulle verkligen önska att det fanns ett lite större utbud.

undefined
Anna Rixman driver Green fika. Här tillsammans med dottern Mika Rixman.

Tanken är att de som hyr en utställningsplats ska visa upp sådant som konst, keramik, smycken och hantverk av olika slag.

Har ni haft många intressenter hittills?

– Det är många som har hört av sig, så det är jätteroligt. Det är både kvinnor och män, äldre och yngre, från Vimmerby och utanför stan.

Har ni något sorts kvalitetskrav för vilka som får ställa ut, eller hur väljer ni det?

– Förhoppningen är att alla som är intresserade av en plats hos oss får det. Variation, mångfald och olika konstuttryck, material och konstformer är det vi önskar kunna ge besökarna.

undefined
Green fika efterfrågar kreativa människor som vill ställa ut sådant som keramik, konst, smycken eller andra typer av hantverk.
Anna Rixman tror att utställningsverksamheten kan göra det mer intressant för både Vimmerbybor och turister att besöka lokalerna.
Anna Rixman tror att utställningsverksamheten kan göra det mer intressant för både Vimmerbybor och turister att besöka lokalerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!