"Bygg högre hus än två våningar"

Centern och vänstern reagerar på risken för miljonförlust för Vimarhem om kommunen driver igenom en försäljning av Uven. De ger flera förslag för hur en förlust kan minimeras.

Peter Lingeteg (V).

Peter Lingeteg (V).

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-07-06 16:00

– Det är viktigt att nyttja tomten maximalt, även på höjden, och gärna bygga i fyra våningar. Då slås tomt ut på fler bostäder, säger Magnus Danlid (C) ledamot i Vimarhems styrelse.

Peter Lingteg (V) är inne på samma linje i ett debattinlägg där han även föreslår att dela upp fastigheten i två tomter igen.

– Sälj Uven 6 separat på marknaden. Det man får in på den försäljningen reducerar den potentiella förlusten. Fastigheten köptes in för 2,1 miljoner kronor, skriver Peter Lingeteg.

Han föreslår också tre- eller fyravåningshus på den andra delen, Uven 7.

– Vi föredrar hyresrätter. Nya bostadsrätter för ändå med sig att det kan bli hyresrätter lediga när människor flyttar till de nya bostäderna, anser han.

Vimarhem har totalt haft kostnader på nära 3,6 miljoner för fastigheten Uven i korsningen Kampgatan-Kungsgatan, som i dag är på totalt 3 400 kvadratmeter. Den nya värderingen landar på 1,6 miljoner. Utöver det tillkommer rivning av ett hus och ett uthus.

– Det behövs en dialog, inte bara om priset, utan även om vilka tomter finns för Vimarhems fortsatta behov, och bolaget kan inte stå för subvention till privat bostadsbyggande, säger Magnus Danlid.

Peter Lingeteg tycker att det varit nog med "vanvittsaffärer" som han uttrycker det.

– Vi måste vara pragmatiska och undersöka alternativ för att få tillbaka så mycket som möjligt av pengarna utan att stoppa nya bostäder.

Magnus Danlid (C).
Magnus Danlid (C).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!