"Bygg snabbt på Pistolsmeden"

Centern vill att Vimarhem bygger nya bostäder på tomten i korsningen Storgatan-Bondebygatan. De vill se ett hyreshus med ett integrerat gruppboende för personer med funktionshinder.

Byggnaderna revs i vintras för att förbereda för en byggnation. Nu lanserar centern förslaget att Vimarhem ska bygga ett kombinerat hyreshus och gruppboende på tomten som heter Pistolsmeden.

Byggnaderna revs i vintras för att förbereda för en byggnation. Nu lanserar centern förslaget att Vimarhem ska bygga ett kombinerat hyreshus och gruppboende på tomten som heter Pistolsmeden.

Foto:

Vimmerby2013-06-04 06:18


- Det behövs flera gruppboenden, och här kan man dessutom få till drygt ett dussintal vanliga lägenheter, säger Curt Tyrberg, C, vice ordförande i socialnämnden och Ingela Nilsson Nachtweij, C-ledamot i kommunstyrelsen.
Samtidigt överlägger socialnämnden och Vimarhem om att flytta det befintliga gruppboendet vid Näs till en lugnare plats vid Gästgivarehagen.
- Det är inte bra för de personer som bor där med den livliga omgivning som byggnationen av trädgården och ett ökat antal besökare innebär, säger Curt Tyrberg.
När nämnden och Vimarhem letat efter alternativ har man fastnat för en tomt intill Gästgivarehagen. Än så länge är inga beslut fattade, men parternas avsikt är tydlig och i det avseendet står flera partier bakom den lösningen.
-Vi hoppas att det kan stå klart 2014, och det blir ett par lägenheter fler än i dag, säger Curt Tyrberg.

Nytt behövs också
Men det räcker inte för att täcka ett ökande behov av gruppbostäder.
- Vi behöver omgående ett nytt gruppboende. Det ser vi gärna att man bygger integrerat med vanliga hyreslägenheter på Pistolsmeden i stan där två gamla fastigheter nyligen rivits. Med ett kommunalt gruppboende i huset underlättar det ekonomiskt för byggnationen, säger Curt Tyrberg.
- Det ger också ett antal lägenheter för äldre personer som kan lämna sina villor, vilket sätter en viss snurr på fastighetsmarknaden, säger Ingela Nilson Nachtweij.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om