Ännu ingen öppning för kvarteret Kiosken

Kvarteret Kiosken i Vimmerby blev inte riktigt vad Byggbolaget i Vetlanda hade räknat med. Just nu står allt stilla men företaget välkomnar lösningar som gör att projektet kommer framåt.

Tiden står stilla på tomten i kvarteret Kiosken i centrala Vimmerby. Byggbolaget får inte ihop kalkylerna med aktuella byggkostnader.

Tiden står stilla på tomten i kvarteret Kiosken i centrala Vimmerby. Byggbolaget får inte ihop kalkylerna med aktuella byggkostnader.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-05-22 05:00

Vid Rusta och Sibylla ligger tomten i kvarteret Kiosken som skulle ge Vimmerby 17 nya bostadsrätter, i ett av de bästa lägena i stan, plus ett nytt trygghetsboende. Men det händer inte mycket. Tiden tycks stå stilla och just nu finns det inga tecken på en lösning.

Hur länge till kan ni härda ut?

– Vi är öppna för förslag om någon vill hitta på något, kanske en annan intressent. Vi har en öppen dialog med kommunen, vi har ju köpt tomten och lagt ned pengar på projektet, säger Byggbolagets VD Magnus Sjölyck lite avväpnande.

Den största kostnaden hittills har varit förvärvet av tomten men företaget har även lagt mycket pengar på marknadsföringen av bostadsrätterna plus en del pengar på arkitekt och mäklare.

Målet är fortfarande två byggnader på den närmare 2 500 kvadratmeter stora tomten. Byggbolaget kan tänka sig att trygghetsboendet skulle kunna komma igång först och kompletteras med ett bostadsrättshus längre fram.

– Det är ett alternativ. Vi är flexibla för att hitta en väg framåt som också kommunen tycker är bra.

De senaste årens ökade byggkostnader har gjort att Byggbolaget har svårt att få ihop kalkylen.

– Projektet tickar pengar som vi får ta från andra projekt, berättar Magnus Sjölyck samtidigt som han inte ser någon bortre gräns för bolagets satsning.

Fastigheten har ett guldläge och en sådan är inte lätt att få fatt på.

– Vi vill inte förlora pengar, säger han om tomten som de köpte för tre år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!