Bygger ändå

Kommunens plan för Eken ligger fast. Kommunstyrelsen ställer sig enig bakom förslaget till ny detaljplan och att bygga en tredje våning på äldreboendet i centrala Vimmerby.

Eken växer på höjden. Kommunstyrelsen håller fast vid kursen för en tredje våning trots konfraontation med grannarna som ifrågasätter meningen i kommunen satsning.

Eken växer på höjden. Kommunstyrelsen håller fast vid kursen för en tredje våning trots konfraontation med grannarna som ifrågasätter meningen i kommunen satsning.

Foto:

Vimmerby2007-05-09 06:14

- Vi vet att det finns olika uppfattningar i den här frågan, men vi har samtidigt ett stort behov av boenden för de äldsta invånarna och att höja standarden i boendet, säger Carl-Axel Centerstig, c, ordförande i kommunstyrelsen.
Kommunen väljer att gå vidare med förslaget att bygga på en tredje våning på servicehuset. Investeringsnivån ligger på 40 miljoner kronor. När Eken är både ombyggd och tillbyggd blir det 21 platser fler än vad som finns där i dag.
Samtidigt avser kommunen att helt lämna de hyrda lokalerna vid vårdcentralen där sjukhemmet Duvan har ett 20-tal platser i dag.
Det är den ekvationen som ett tiotal boende runt servicehuset reagerar särskilt mot i en skrivelse som också låg på kommunstyrelsens bord på tisdagen.
- Vad är det för strategi kommunen har när man bygger ut Eken med 21 platser för 40 miljoner kronor - samtidigt som lika många platser tas bort från Duvan?.
- Vad hjälper det vårdköerna och hur ska platserna räcka till när de äldsta bara blir fler och fler? Tänker kommunen bygga ut igen om några år? lyder frågorna de ännu inte fått svar på.
- Vi har frågat flera gånger om det inte också tittats på alternativet att bygga ett komplett vårdhem någon annanstans med de 40 miljonerna som en grundplåt. Men vi har inte fått några svar. Inte mer än att de säger att; "det blir för dyrt". Men har det gjorts några beräkningar på helheten mellan olika varianter? lyder grannarnas synpunkter i den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om