Bygger plats för bilar, cyklar och fotgängare

Nya parkeringsplatser och en gång- och cykelväg utmed Drottninggatan mitt i stan. Ny Stensättning på Fiskartorget och på trottoarerna som jämnas ut med Storgatan.

Gator och torg fräschas upp och handikappanpassas. Här ska också en ny gång- och cykelväg mellan resecentrum och gymnasiet passera.

Gator och torg fräschas upp och handikappanpassas. Här ska också en ny gång- och cykelväg mellan resecentrum och gymnasiet passera.

Foto:

Vimmerby2008-09-12 06:35


Det är de förljande stegen i kommunens arbete att göra centrum mer handikappvänligt, trafiksäkrare och snyggare.
- Vi fortätter nu i samma stil och med samma syfte som vi gjort på Storgatan vid kyrkoterrassen tidigare i år, säger kommunens trafikingenjör Gunnar Mårtensson.
Arbetet vid Fiskartorget pågår sedan några veckor tillbaka. Där blir det ny stensättning som flyter ihop med trottoaren och där är det också meningen att en gång- och cykelväg ska passera och binda ihop gymnasiet med resecentrum.

Tre nya p-platser
- Den kommer att gå från Nedre Drottninggatan till Konsum utmed Drottninggatan fram till bussfickan vid Konsum.
Den ska bli tre meter bred. Det hindrar inte att kommunen också planerar för tre nya parkeringsplatser i Drottninggatans södergående körfält utmed Handelsbankshuset.
- Det blir plats så det räcker för det, och p-platserna vid Näktergalen blir också kvar, efter att GC-banan byggts där, säger Gunnar Mårtensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om