Bygget vid ishallen granskas – kan ha börjat för tidigt

Utbyggnaden av Vimmerby ishall kan ha pÄbörjats för tidigt. "Vi har startat ett tillsynsÀrende", sÀger Emelie Ahlstrand, avdelningschef pÄ miljö- och byggnadsförvaltningen.

Miljö- och byggnadsförvaltningen har startat ett tillsynsÀrende kring utbyggnaden av ishallen.

Miljö- och byggnadsförvaltningen har startat ett tillsynsÀrende kring utbyggnaden av ishallen.

Foto: Axel Norbro

Vimmerby2024-07-09 18:00

Vimmerby Hockeys avancemang till Hockeyallsvenskan innebÀr att ishallen behöver renoveras och byggas ut. Den 31 maj gav kommunstyrelsen klartecken till investeringar pÄ totalt 5,6 miljoner kronor.

Nyligen kunde Vimmerby Tidning berĂ€tta att bygget Ă€r igĂ„ng och att tidspressen Ă€r tuff – innan isen lĂ€ggs i augusti mĂ„ste vĂ€ldigt mycket bli klart.

Vimmerby kommun har fÄtt bygglov för tvÄ tillbyggnader, varav den ena ska inrymma teknikutrymmen och kontorsdel och den andra en mindre kiosk.

undefined
Ishallen renoveras och byggs ut i samband med Vimmerby Hockeys avancemang i seriesystemet.

Tillbyggnaden för teknikutrymmen och kontor – det vill sĂ€ga kommentatorsbĂ„s och kansli – ska uppföras i tvĂ„ plan, med en byggnadsarea pĂ„ 70 kvadratmeter, pĂ„ den norra sidan av fastigheten.

Kiosken blir 7,5 kvadratmeter stor och ska byggas pÄ den östra sidan, trots att det Àr sÄ kallad prickmark med byggnadsförbud. Alternativa placeringar har utretts men inte bedömts som möjliga att genomföra.

– Bygglovet beviljades 20 juni och startbeskedet i dag (lĂ€s: tisdag 9 juli), sĂ€ger Emelie Ahlstrand pĂ„ miljö- och byggnadsförvaltningen.

Under tisdagen beslutade miljö- och byggnadsförvaltningen Àven att inleda ett tillsynsÀrende kring bygget vid ishallen.

– Vi fick in ett tips om att man pĂ„börjat Ă„tgĂ€rder som man behövde startbesked för.

Har ni redan varit pÄ plats?

– Ja, det har vi. Men jag kan inte sĂ€ga sĂ„ mycket om handlĂ€ggningen, sĂ€ger Emelie Ahlstrand som vill lĂ„ta tillsynsĂ€rendet ha sin gĂ„ng.

Vilka pÄföljder kan bli aktuella?

– Det Ă€r ocksĂ„ för tidigt att sĂ€ga.

Emelie Ahlstrand rÀknar inte med att tillsynsÀrendet fÄr nÄgra konsekvenser för sjÀlva byggprojektet, som numera alltsÄ har beviljats bÄde bygglov och startbesked.

undefined
"Jag tÀnker nog inte kommentera innan jag ser vad de har kommit fram till", sÀger Torbjörn Bergström, fastighetschef pÄ kommunen.

Vimmerby Tidning har Àven varit i kontakt med Torbjörn Bergström, fastighetschef pÄ Vimmerby kommun.

– Jag tĂ€nker nog inte kommentera innan jag ser vad de har kommit fram till, sĂ€ger Torbjörn Bergström som Ă€r pĂ„ semester och inte kĂ€nde till att ett tillsynsĂ€rende hade inletts innan Vimmerby Tidning upplyste honom om det.

NÀr började ni att bygga ut ishallen?

– Vi har gjort vissa saker i marken för att se hur grundlĂ€ggningen ska kunna utföras, sĂ€ger Torbjörn Bergström och tillĂ€gger att de hĂ„ller pĂ„ med andra saker pĂ„ insidan av ishallen.

– Vi har renoverat omklĂ€dningsrum och sĂ„dana saker. Men lĂ„t oss lĂ€sa vad de skriver i sin rapport, och sedan kan vi prata om det dĂ€refter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!