Byggplaner och hyresfrågor

Byggnationen av 31 nya lägenheter i ett rökfritt hus vid gamla badhuset har precis inletts. Samtidigt köper Vimarhem en tomt till mitt i stan. Det är tänkt att bli nästa byggplats. På tisdag har bolaget öppen stämma. Dit kan alla kommuninvånare gå för att diskutera bostadsfrågor eller vad som helst med ledningen för det kommunala bostadsbolaget.

Göran Andersson och Jan Erixon från Vimarhem vid den just inledda byggnationen av ett nytt hyreshus vid gamla badhuset i Vimmerby.

Göran Andersson och Jan Erixon från Vimarhem vid den just inledda byggnationen av ett nytt hyreshus vid gamla badhuset i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2009-05-18 06:12


- Vi är ganska ensamma om att ha en öppen bolagsstämma, men vi är för öppenhet och vill ha fram alla frågor, säger bolagets VD Jan Erixon.
På fredagen var han tillsammans med bolagets fastigörvalre och inspekterade grävningarna vid gamla badhuset. Ett företag från Göteborg jobbar med att säkra stabiliteten i sluttningen där ena gavlen på huset kommer att bli.
Huset ska ha 31 lägenheter och vara klart för inflyttning i juli nästa år. Ungefär 48 miljoner kostar hela kalaset totalt. Det är billigare än de första kalkylerna.
- Byggkostnaderna har gått ned på grund av lågkonjjunkturen, och driftkostnaderna hålls nere av det låga ränteläget. Det gynnar alla hyresgäster i Vimarhem, låg ränta är lika med låg yra, och tvärtom, säger Jan Erixon.
Vimarhem tittar redan på nästa byggplats. Även om den ligger flera år bort i tid.
Bolaget har köpt till en tomt till i kvarteret Pistolsmeden i korsningen Storgatan-Bondebygatan, och planerar att bygga ett hus likande Lönnen, men med en våning lägre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om